Welkom » Allerlei » Voeding-Gezondheid » Prostaat-Koffie

STERKE KOFFIE KAN KANS OP PROSTAATKANKER VERMINDEREN

maandag 8 mei, 2017 om 14:47 in: NieuwssingleNieuwsberichten end post-time

Cafeïne - koffie - onderzoek - prostaatkanker

Meer dan drie kopjes ‘sterke Italiaanse’ koffie per dag zou, volgens onderzoek gepubliceerd in The International Journal of Cancer, de kans op prostaatkanker met 53 procent kunnen verlagen. Iets minder dan zevenduizend mannen ouder dan 50 jaar uit de Italiaanse streek Molise werden gemiddeld vier jaar lang geobserveerd, waarbij ook hun koffiegewoonten werden bijgehouden. Dit werd vergeleken met het aantal gevallen van prostaatkanker dat gedurende deze periode ontstond (honderd in totaal). Daaruit concludeerden de onderzoekers dat mannen die meer dan drie koppen koffie per dag dronken, hun kans op prostaatkanker met 53 procent zagen verminderen ten opzichte van mannen die maximaal twee koppen dronken.
Cafeïne
Verder onderzoek tussen cafeïnehoudende- en cafeïnevrije koffie toonde aan dat alleen cafeïne-extracten de groei en verspreiding van kankercellen tegenhielden. De onderzoekers gaven daarbij aan dat de Italiaanse mannen de koffie op de ‘typische Italiaanse manier’ bereiden. Dat houdt in dat zij de koffie maken zonder filters, met een zeer hoge watertemperatuur en een hoge waterdruk. Deze methode kan zorgen van een hogere concentratie van bioactieve substanties.

Bron: Stichting DUOS